Webquests

Les webquest són feines preparades per tal que els infants utilitzin els recursos web per cercar informació sobre un tema. Son altament competencials, molt motivadores i afavoreixen el treball en equip, sovint cooperatiu.

Mireu-vos aquesta pàgina: http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cursos/tic/d109/modul_1/practica_3

Podeu decidir-vos a fabricar-vos es vostres pròpies webquest, però heu de saber que ja n’hi ha milers de pensades, estructurades i llestes per aplicar a la vostra aula.

On trobar Webquest i més informació?

Per saber més al voltant de les WebQuest, aquest tutorial és molt útil:

http://didacticatic.educacontic.es/sites/default/files/tree/170/es/ver/index.html

Lesson plans

Són activitats d’aprenentatge que, a vegades, constitueixen unitats didàctiques completes, molt pràctiques, molt concretes i de curta durada. En general, fan referència a recursos d’Internet que els alumnes consultaran per dur a terme l’activitat.

On trobar “Lesson plans”?

Les Caceres del Tresor

Una Cacera del Tresor és un full de treball o una pàgina web amb un seguit de preguntes i una llista de pàgines web en les quals els alumnes busquen les respostes. Al final s’acostuma a incloure la Gran pregunta, la resposta de la qual no apareix directament en les pàgines web visitades i que exigeix integrar i valorar allò que s’ha après al llarg de la recerca. Són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les TAC.

On trobar caceres?

Els viatges virtuals

Els viatges virtuals constitueixen una altra estratègia interessant per integrar els recursos d’Internet a l’aula. Els VFT, Virtual Field Trips o Internet Field Trips, com o se’ls coneix en anglès, són la millor forma de viatjar exceptuant els viatges autèntics, naturalment!

On trobar “Viatges Virtuals”?

 Pràctica 1
  1. Cerqueu una webquest, o cacera del tresor que s’adigui amb la vostra programació d’aula.
  2. Intenteu que sigui adient a la vostra metodologia.
  3.  Al vostre lloc web poseu la adreça web, el link, de la webquest triada.
  4. Expliqueu les raons que us han portat a escollir-la.
  5. Argumenteu per què us ha agradat especialment.
  6. Valoreu la possibilitat de treballar aquest recurs a la vostra aula.
  7. Si us atreviu, feu un petit esquema de com podría ser una webquest.
  8. Encara millor, construiu realment una petita webquest, utilitzant un “site de Google de la XTEC”.
  9. Penseu fer-la amb totes les parts que una webquest disposa.
 Pràctica 2: Una cacera per als docents
Us proposem una cacera pel professorat, Competències: Avui en dia tothom parla de competències i de recursos competencials. Aquesta cacera es planteja, d’una banda, recollir aportacions rellevants sobre el tema que ens ajudin a dissenyar activitats de caràcter competencial. De l’altra, impulsar el professorat a què comparteixi les seves experiències d’aula i les difongui en portals educatius, blocs, webs o altres mitjans.

Deixa un comentari