Les MUD’s de l’edu365.cat

A l’edu365.cat hi podeu trobar les miniunitats didàctiques (MUD). Es tracta d’unes propostes d’activitats d’ensenyament i aprenentatge sobre un contingut curricular d’una àrea i d’un nivell determinat.

Les MUD se solen organitzar de la següent manera:

  • Una presentació informativa
  • Activitats de pràctica per fixar el contingut presentat
  • Activitats d’autoavaluació
  • Eines, apartat de suport teòric

El catàleg de MUD presents a l’edu365.cat és molt nombrós. Estan organitzades per etapes (primària i secundària) i per àrees curriculars. Per tal d’accedir-hi només cal seleccionar des del menú lateral de l’edu365.cat l’etapa a la qual voleu accedir i a continuació l’àrea:

El JClic

El JClic és un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d’activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats… totes elles d’error i assaig.

Dins el Racó del JClic (http://clic.xtec.cat/ca/index.htm) trobareu la Biblioteca d’activitats, formada per milers de projectes que abasten totes les àrees curriculars i els diferents nivells, des d’educació infantil fins a batxillerat.

Per accedir a qualsevol dels projectes aneu a la Zona Clic de la XTEC i seleccioneu la Biblioteca d’activitats i, a continuació, Cerca d’activitats, d’aquesta manera accedireu a una base amb nombrosos paquets d’activitats corresponents a totes les àrees del currículum i als diversos nivells educatius.

Un cop seleccionat un paquet Clic, per començar a utilitzar-lo, només cal que engegueu l’applet. Atenció: cal tenir instal·lada la darrera versió del Java, i contestar RUN quan us demani si voleu procedir a engegar el motor JAVA.

Els Quaderns Virtuals

Aquest és un entorn molt semblant a una Webquest o una cacera del tresor. Una eina d’aprenentatge digital que, mitjançant un conjunt d’aplicacions, permet crear materials amb diferents tipus d’activitats per tal d’avaluar el progrés i rendiment dels estudiants.

Estan formats per un conjunt de fulls als quals s’accedeix des de la primera pàgina del Quadern Virtual que hom vol treballar.

Cadascun dels fulls presenta:

  • Un conjunt de preguntes, que poden ser de diferents tipus: selecció, ordenació, omplir espais, arrossegar, zones sensibles i de dibuix.
  • Material addicional de referència i consulta. És format per diferents tipus d’elements que donen suport a les preguntes: textos en format HTML, imatges, sons, vídeos i activitats JClic. Poden aparèixer al començament d’un full o després de l’enunciat d’una pregunta.
  • A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg, que permeten a l’alumnat i el professorat escriure-hi comentaris i dubtes.

Teniu un munt de quaderns virtuals actius a la Biblioteca de quaderns http://clic.xtec.cat/qv_biblio/act_list.jsp?lang=ca

Pràctica 1
  1. Escolliu una MUD http://www.edu365.cat, un Jclic (http://clic.xtec.cat/ca/index.htm) o un quadern virtual http://clic.xtec.cat/qv_biblio/act_list.jsp?lang=ca.
  2. Obriu-los i feu-hi un cop d’ull.
  3. Ompliu un resum didàctic d’una d’aquestes aplicacions que inclogui els següents items:
  • Tipologia de recurs (Jclic, MUD o QV)
  • Títol i autor
  • Nivell/etapa al qual s’adreça
  • Àrea curricular i temàtica
  • Estructura (quantes pantalles o pàgines el formen)
  • Tipologia d’activitats que hi ha.
  • Valoració en quan a la introducció en la vostra programació d’aula.

Deseu aquesta valoració en el vostre portafolis de la sessió al site web. 

Deixa un comentari