Com ensenyem les mates?. Aquest vídeo ens farà pensar-hi una mica.

No ho entenc! Josetxu Orrantia Rodríguez from PrisMa on Vimeo.

Les mates són una matèria troncal, que pot ser molt avorrida, però també molt divertida si apliquem eines tic.

La Formiga Matemàtica és tot un clàssic.

Per cicle inicial de primària hi ha una pàgina sencera dedicada als jocs matemàtics.

La pàgina Toomates està molt bé.

La web del Calaix +ie també està molt bé.

Creamat

El CREAMAT (Centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques) pertany a la xarxa de CESIRE (centres específics de suport a la innovació i la recerca educativa).

Pràctica 1

  1. Entrem en el web del CREAMAT, i analitzem amb més detall alguns dels apartats que trobem en el bloc lateral esquerre Recursos.
  2. Mireu-vos l’apartat Suport curricular, on es troben, entre altres, tota una sèrie d’informacions molt útils per a l’educació primària.
  3. Mireu, dins aquest darrer apartat, els exemples d’activitats d’educació primària on s’analitzen els processos i el grau de riquesa competencial que tenen.
  4. Mireu-vos l’apartat Formació (creamat), on es troben vídeos, documents i altres recursos de conferències, tallers i seminaris organitzats pel creamat.
  5. Entreu a l’apartat Enllaços, on hi ha una sèrie de llocs web interessants classificats per temes.
  6. Aneu ara fins l’apartat Mediateca, on hi ha un grapat de recursos classificats, i més informació o propostes didàctiques en relació amb cadascun d’ells.
  7. Dins l’apartat Contes matemàtics aneu al web Contes matemàtics interactius.
  8. A l’apartat Hem vist… es comenta o fa propostes sobre temes trobats als mitjans de comunicació, exposicions a l’aula… i d’altres qüestions d’actualitat.

Thatquiz

Thatquiz és un conjunt d’activitats i exercicis per a realizar online. Són sobretot exercicis de l’àrea de matemàtiques, però no només. És en català, gratuït, no cal registrar-se i dona complerta informació sobre exercicis fets i notes. També podeu crear les vostres pròpies proves i donar d’alta l’alumnat de la vostra classe. Si ho feu podreu personalitzar els deures a cada alumne/a.

Deixa un comentari