Col·lex

El Col·lex és una aplicació que treballa aspectes relacionats amb les bases de dades i el seu funcionament. Els usuaris poden crear les seves col·leccions i fer les consultes en línia. Les col·leccions poder ser sobre qualsevol tema i s’hi pot incorporar informació de diferents tipus: text, gràfics i enregistraments sonors. Clicant a Quant a .. /Ajuda accedim al manual de l’aplicació.

CESIRE

Innovació i recerca és un apartat del portal de XTEC que conté recursos i materials educatius en línia, CESIRE . Es pot accedir des de l’adreça:http://www.xtec.cat/innova/cesire/index.htm

En l’actualitat es troben actius:

  • CERES: Centre de suport a la innovació i recerca educativa de les humanitats, ciències socials i filosofia.
  • CIREL: Centre de suport a la innovació i recerca educatives en llengües.
  • AULATEC: Aula de recursos de tecnologia.
  • CREAMAT: Centre de recursos per aprendre i ensenyar matemàtiques.
  • CDEC: Centre de documentació i experimentació en ciències.

Educat 2.0

El Projecte eduCAT2.0 (inicialment ‘eduCAT1x1′), a més de noves dotacions a les aules (pissarres digitals interactives, més connectivitat wi-fi) i la disponibilitat d’ordinadors portàtils per alumnes, comprèn un portal l’eduCat 2.0, on es troba gran quantitat d’informació, recursos i materials per implementar el projecte

Àtria

Àtria és la plataforma que la Generalitat de Catalunya ha iniciat el curs escolar 2010-2011 per a gestionar el coneixement, l’accés i l’adquisició dels recursos digitals educatius en el marc del Projecte eduCAT1x1 del Departament d’Educació. Ara, però, l’activitat comercial està aturada.

Àtria fa visible mitjançant un catàleg en línia, una àmplia oferta de recursos digitals de qualitat, tant gratuïts com de compra, per atendre les demandes de la nova escola digital. Àtria permet l’assignació de recursos educatius de forma personal i individualitzada, atenent les necessitats de formació de cada alumne.

ARC
L’ARC (Aplicació de Recobriment Curricular) és un recull de propostes d’activitats, seqüències didàctiques i recursos, que enllacen directament amb el currículum de les àrees de matemàtiques, llengües, ciències naturals, ciències socials i tecnologia. Les necessitats generades pel programa EduCat1x1 fan que actualment les propostes didàctiques es concentrin en el primer cicle de l’ESO, si bé la intenció és donar un servei homogeni a totes les etapes i àrees.

L’ARC s’ha creat i es gestiona des dels CESIRE, Centres de Suport a la Innovació i a la Recerca Educativa del Departament d’Ensenyament.

L’edu365.cat

L’Edu  http://www.edu365.cat/ conté força material tant de primària, secundària i batxillerat.

L’edu3.cat

L’Edu3 http://www.edu3.cat/ és una potent videoteca amb material d’ús educatiu.

L’Ateneu

L’Ateneu fa oferta de cursos telemàtics, materials i recursos per a la formació.

Altres llocs:
Entre aquests altres llocs, es poden destacar aquestes pàgines web amb una classificació i descripció de materials de la web 2.0:

Xarxes socials

Deixa un comentari